ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЧернігівські стоки потечуть по-шведськи

Чернігівські стоки потечуть по-шведськи

У Чернігові почалися масштабні роботи з реконструкції насосних станцій каналізації в рамках проекту Світового банку «Розвиток міської інфраструктури».

 

Про це «У.К.» повідомила прес-служба КП «Чернігівводоканал».

Як зазначається у повідомленні, кошторисна  вартість  робіт  складає  близько  4,5  млн дол. США. Проектом передбачається одночасна реконструкція п’яти насосних станцій із заміною існуючих насосів на шведське обладнання. Частина  насосів  матимуть частотне регулювання і змінюватимуть оберти з залежності від рівня стоків у системі, частина - пристрої  плавного  пуску.

Також заміні підлягатиме зношена запірна арматура, яку буде замінено на сучасні комплектуючі імпортного виробництва.

Окрім цього на станції буде змонтовано установку, що замість подрібнення твердих відходів буде їх пресувати і скидати у спеціальні контейнери. Роботи будуть виконуватися без зупинки діючого обладнання, тому деякі з них (заміна всмоктувальних трубопроводів) буде здійснюватися вночі, коли скиди стоків у місті мінімальні. На насосній станції №1 вже змонтовано трансформаторну підстанцію потужністю 10/0,4 кВт для  живлення  нових насосів.

Роботи планується виконати до середини березня наступного року. Після модернізації процес управління насосними станціями стане автоматизованим і не потребуватиме обслуговуючого персоналу.

 

 
Коментарі (0)