ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЧернігівська ТЕЦ відновила виробництво електроенергії

Чернігівська ТЕЦ відновила виробництво електроенергії

Чернігівська ТЕЦ фірми "ТЕхНова" відновила виробництво електроенергії, яке підприємство припинило 8 липня п. р

 

Чернігівська ТЕЦ фірми "ТЕхНова" відновила виробництво електроенергії, яке підприємство припинило 8 липня п. р

Про це повідомила пресслужба Чернігівської ТЕЦ, передає Укрінформ.

Зазначається, що перша за 60 років роботи ТЕЦ зупинка виробництва електричної енергії була плановою і спричиненою необхідністю проведення діагностики головних паропроводів, які досягли розрахункового терміну служби, для продовження строку їх експлуатації та подальшої безаварійної роботи теплоелектроцентралі.

Зупиняли підприємство виключно в частині виробництва електроенергії. Теплова генерація продовжувала працювати, і потреби чернігівців у гарячій воді забезпечувались.

Виробництво електроенергії на ТЕЦ відновили 20 липня.

Як раніше повідомляло агентство, 8 липня Чернігівська теплоелектроцентраль вперше за всю історію своєї роботи припинила виробництво електричної енергії. За словами заступника Чернігівського міського голови Віктора Геращенка, причиною став обвал цін на енергетичному ринку, що спричинило нерентабельність такого виду виробничої діяльності. Те саме в ефірі Суспільного говорили й гендиректор ТОВ "Фірма "ТехНова" та інші експерти.

Комунальний енергогенеруючий підрозділ "Чернігівська ТЕЦ фірми "ТехНова" - єдине в Чернігові підприємство, що генерує і електричну, і теплову енергію. Працює з 1961 року, з 2000-го перебуває в оренді ТОВ "Фірма ТехНова". Електрична потужність підприємства становить 210 МВт/год, теплова - 609 Гкал/год.

ТЕЦ є одним із основних теплопостачальних підприємств Чернігова і забезпечує теплом та гарячою водою 600 будинків (понад 40% від загальної кількості).

 

 

 
Коментарі (0)