ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЧернігівським вулицям можуть змінити назви

Чернігівським вулицям можуть змінити назви

У Чернігові планують змінити назви кільком вулицям та площам. Спочатку нові імена отримають ті об’єкти, які потребують найменшого фінансування, а іншим, більш затратним, доведеться зачекати.

В  Чернігові можуть з’явитися площа Небесної Сотні, площа Авіаторів, вулиця Козацької слави та вулиця імені Олексія Коновалова. Про ці та інші пропозиції йшлося на засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць Чернігова. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі міськради.

«Зокрема, більшістю голосів комісія ухвалила внести на розгляд виконкому міської ради пропозиції щодо перейменування площі Леніна (на перетині проспектів Миру та Перемоги, навпроти готельного комплексу «Україна») на площу Небесної Сотні та щодо відновлення назви парку біля Залізничного вокзалу і присвоєння найменування «Парк культури і відпочинку «Залізничний», – йдеться  в повідмоленні.
 
Учасники засідання вважають, що перейменування вулиць обласного центру зараз не на часі, адже воно потягне незаплановані фінансові витрати, яких місто собі не може дозволити. «Те, що комісія рекомендує на розгляд виконкому – площа Небесної Сотні та відновлення назви Залізничного парку, - якраз таки не потребує додаткових затрат. Решта ж пропозицій повинні спочатку знайти підтримку в мешканців відповідних вулиць», - додали в прес-службі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на честь загиблого під Слов'янськом генерал-майора Сергія Кульчицького у столиці хочуть перейменувати частину вулиці Потєхіна. Це запропонували мешканці одного з будинків. Вже зібрано сотні підписів за це нововведення.
 
Коментарі (0)