ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Чернівцігаз» провело публічні обговорення інвестпрограми та тарифу на разподіл

«Чернівцігаз» провело публічні обговорення інвестпрограми та тарифу на разподіл

Впродовж 2017 року в експлуатацію газових мереж регіону необхідно інвестувати щонайменше 41.6 млн. грн.

Щоб забезпечити для споживачів безперебійне газопостачання, лише впродовж 2017 року в експлуатацію газових мереж регіону необхідно інвестувати щонайменше 41.6 млн. грн.

Публічні обговорення проекту розвитку компанії  та структури тарифу на послуги з розподілу ПАТ "Чернівцігаз" провів відповідно до рішення НКРЕКП. Новий формат публічних обговорень забезпечує додаткову прозорість прі  затвердженні плану розвитку газорозподільної системи. Зокрема, слухання пройшли за участі представників Чернівецької ОДА, громадськості та фахівців "Чернівцігазу".

Про це йдеться у повідомленні "Українських новин".

Відкриті обговорення відбулися на виконання Постанови НКРЕКП №866 від 30.06.2017року "Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень НКРЕКП". Протягом двох тижнів проекти плану розвитку газорозподільного підприємства та структури тарифу на послуги з розподілу ПАТ "Чернівцігаз" були оприлюднені у відкритому доступі на офіційному сайті компанії, що дозволило громадськості ознайомитися із їхнім змістом, долучитися до обговорення та внести відповідні пропозиції.

Під час засідань присутні обговорили основні напрямки роботи, згідно проекту Інвестиційної програми - це заміна та реконструкція зношених та аварійних газопроводів, що забезпечить зменшення втрат блакитного палива та покращення енергоефективності газотранспортної системи Чернівецької області.

 "З кожним роком зростає кількість газопроводів, які потребують значних капіталовкладень. Джерелом фінансування Інвестпрограми є тариф на розподіл газу. Наразі величина встановленого державним регулятором тарифу на розподіл газу не дає можливості підвищення рівня ефективності експлуатації газорозподільної системи краю, адже покриває лише 50% від потреб у фінансуванні запланованих заходів", - зазначив Голова правління ПАТ "Чернівцігаз" Віктор Горда.

За підрахунками фахівців ПАТ "Чернівцігаз", щоб забезпечити для споживачів безперебійне газопостачання, лише впродовж 2017 року в експлуатацію газових мереж регіону необхідно інвестувати щонайменше 41.6 млн. грн.

Всі пропозиції та зауваження учасників обговорень були зафіксовано у протоколах. Далі ці документи компанія передала НКРЕКП для подальшого розгляду, проведення розширених громадських слухань і прийняття рішення.

 

 
Коментарі (0)