ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧастина львів’ян і досі живе в… театрі

Частина львів’ян і досі живе в… театрі

Театр ім. Марії Заньковецької досі ділить приміщення з мешканцями 43 квартир

Прийняте ще 2008 року розпорядження  Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з реконструкції та реставрації будівель Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької» майже не фінансується. Театр досі ділить приміщення з мешканцями 43 квартир.

Про це повідомив заступник генерального директора театру з питань капітального ремонту Роман Порада.

Він нагадав, що ще 2008 року Кабмін прийняв постанову щодо реконструкції та реставрації будівлі театру. «Там передбачено, зокрема, відселення мешканців 43 квартир із будівлі театру.  Загалом на реалізацію передбачених постановою Кабміну заходів передбачалося виділи 374 млн грн, а на відселення мешканців передбачалося виділи 18,1 млн грн із державного бюджету, а ще один мільйон повинна була виділити Львівська міська рада. Наразі жодної копійки за цим розпорядженням не було виділено», – зазначив заступник директора.

За словами Р.Поради, фінансування передбачалося і за іншими програмами. Зокрема, театр значився як будівля, що підлягає реставрації в рамках підготовки до Євро-2012.

«Але у 2010 році нас із цієї програми виключили. Останнє фінансування (за цією програмою – ред.) було у 2009 році. Ми тоді отримали 290 тисяч гривень. Цими грошима ми частково заплатили за проектні роботи… А загалом за цією програмою було передбачено 8 млн», – зазначив він.

 

Джерело:  УНН

 
Коментарі (0)