ГоловнаПослугиФінансування ЖКГЧи можна їсти собакам котячий корм

Чи можна їсти собакам котячий корм

Ваш пес почав тягати корм із миски вашого кота? Не хвилюйтеся, - якщо це сталося лише кілька разів, нічого страшного не буде. Однак якщо це відбувається систематично, є привід задуматися, що є причиною такої поведінки улюбленця.

Ваш пес почав тягати корм із миски вашого кота? Не хвилюйтеся, - якщо це сталося лише кілька разів, нічого страшного не буде. Однак якщо це відбувається систематично, є привід задуматися, що є причиною такої поведінки улюбленця, і як віднадити його відбирати їжу в меншого чотирилапого. Собака повинна їсти собачий корм, склад якого дібраний з урахуванням її потреб у конкретних поживних речовинах, вітамінах і мікроелементах, і адаптований до особливостей саме її системи травлення.

Чому собакам не можна їсти котячий корм?

Не дивлячись на те, що і коти, і собаки, є хижаками, шлунково-кишковий тракт працює в них по-різному. Тому склад кормів, який добирають виробники, суттєво відрізняється кількістю тих чи тих поживних речовин, вітамінів і мікроелементів.

  • Котячі корми містять більше м’яса і, відповідно, білку, ніж собачі корми. Оптимальна кількість м’яса у порції корму для собаки становить 40-50% від загальної порції. В котячих кормах м’яса більше, і для собаки він буде занадто важкий, - він важче перетравлюватиметься і додатково навантажуватиме нирки.
  • У шлунково-кишковому тракті кота може збиратися шерсть. Аби вона легше і краще виводилася з організму, котячі корми збагачують чималою кількістю клітковини. Собака теж споживає клітковину, але у значно меншій кількості. Якщо клітковини стане більше в раціоні, травна система пса працюватиме гірше, можливі розлади травлення.
  • Собаки і кішки потребують різну кількість вітамінів, мінералів і амінокислот. Наприклад, котам потрібно більше таурину, вітаміну Е, йоду, кальцію і фосфору, тоді як собаки не потребують підвищеної кількості цих елементів. Натомість, пес потребує більше калію і натрію, вітамінів A, C, D і K. Систематичне вживання котячого корму може сприяти надлишку “котячих” вітамінів і мінералів і нестачі “собачих”.

Як віднадити собаку їсти корм кота?

Спробуйте з’ясувати причину

З’ясуйте причину того, чому чотирилапий лізе в чужу миску. Це може бути просто допитливість чи бажання показати, хто в домі господар. Але можуть бути і серйозніші причини. Наприклад, собаці не вистачає його порції, йому не подобається його корм чи, можливо, він недостатньо поживний (таке часто буває із недорогими кормами для собак). Тоді пес може недоїдати або недоотримувати потрібних йому речовин.

Як зрозуміти це? Зверніть увагу на поведінку улюбленця під час їди. Якщо він швидко з’їв свій корм і з апетитом поліз у котячу миску, можливо, він не наїдається (особливо, якщо він ще й худорлявий). А якщо він навіть не доїдає власного корму, значить, він йому не підходить. У першому випадку, спробуйте досипати собаці трохи більше корму, з урахуванням його добової потреби в їжі. У другому, змініть собачий корм на більш якісний і поживний.

Складні стосунки

Якщо пес просто так іде відбирати їжу в кота, можливо, він хоче продемонструвати, що він головніший. Із цим складно боротися, тож краще просто годувати улюбленців у різних кімнатах. З педагогічною метою, показуйте обом чотирилапим, що ви їх любите однаково.

 
Коментарі (0)