ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЧиновники хочуть вивезти донбаське вугілля

Чиновники хочуть вивезти донбаське вугілля

Влада розпорядилася знайти шляхи вивезення вугілля з Донбасу. На вирішення цього питання відвели 2 дні.

Голова антикризового енергетичного штабу  Віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський доручив Мінфіну, ДФС, Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Мін’юсту та СБУ розробити та подати на розгляд Кабінету Міністрів пропозиції щодо  вивезення вугілля з Донбасу. Термін на виконання цього завдання – 2 дні. Таке розпорядження Віце-прем’єр-міністр озвучив за результатами першого засідання Штабу, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Крім цього, чиновник наголосив на необхідності терміново розробити і подати нормативні акти, які повинні сприяти спрощенню процедур перевірок походження вугілля, і не затримувати його поставки на українські ТЕЦ.

«Завдання чітке та однозначне – завантажити вугілля та довести його до генеруючих станцій. Ми готові і будемо об‘єднувати зусилля з усіма, хто може допомогти нам у вирішенні цього завдання, щоб запобігти віяловим відключенням у разі зниження температури. Ми мусимо забезпечити людей теплом та світлом», - заявив Віце-прем‘єр-міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, запаси вугілля на складах українських ТЕС продовжують накопичуватись. У Міненерго говорять про стабільні поставки електроенергії споживачам в зимовий період.

 
Коментарі (0)