ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна стабілізувала процес накопичення імпортного вугілля

Україна стабілізувала процес накопичення імпортного вугілля

Запаси вугілля на складах українських ТЕС продовжують накопичуватись. У Міненерго говорять про стабільні поставки електроенергії споживачам в зимовий період.

В Україні вирівнюється процес накопичення імпортного вугілля на складах.  Про це повідомив перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

За його словами, раніше, запаси вугілля на українських теплоелектростанціях накопичувалися максимум на 1-2 доби, зараз, наприклад на Трипільській ТЕС, вони складають 10 діб.

Крім цього, чиновник висловив впевненість, що Україна стабільно пройде опалювальний сезон без віялових та аварійних відключень електроенергії.

«В умовах високих ризиків поставок вугільної продукції з Донбаського регіону, а також із Російської Федерації, диверсифікація джерел постачання вугілля - одна з головних умов забезпечення стійкої роботи українських ТЕС та безперебійного постачання електроенергії кінцевим споживачам», - підкреслив Юрій Зюков.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україні вдасться пройти зимовий період без віялових відключень електроенергії. Київ веде переговори щодо відновлення поставок вугілля Кузнецького вугільного басейну Російської Федерації.

 
Коментарі (0)