ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГЧиновників «Київпастрансу» спіймали на «відкаті» 600 тисяч грн

Чиновників «Київпастрансу» спіймали на «відкаті» 600 тисяч грн

Керівник підрозділу КП «Київпастранс» вимагав «відкат» у 600 тисяч гривень у субпідрядника. Про це повідомляє прокуратура столиці.

 

Керівник підрозділу КП «Київпастранс» вимагав «відкат» у 600 тисяч гривень у субпідрядника. Про це повідомляє прокуратура столиці.

За даними слідства, протягом 2021 року керівництво відокремленого структурного підрозділу КП «Київпастранс», підпорядкованого департаменту транспортної інфраструктури КМДА, прописало умови та уклало з підконтрольним фіктивним підприємством договір підряду на проведення робіт з реконструкції трамвайних колій. Сума договору склала понад 400 млн. гривень.

Фіктивний підрядник, не маючи власних потужностей для виконання робіт, уклав договір субпідряду з іншим приватним підприємством майже на 28 млн. гривень. Субпідрядник роботи виконав, але керівництво структурного підрозділу КП з ним не розраховувалося та заборгувало майже 3,5 млн. гривень.

За погашення цієї заборгованості та отримання «допуску» до інших проектів чиновники вимагали з виконавця робіт 10% «відкату». Загальна сума неправомірної вигоди становила понад 600 тис. гривень. Голову підрозділу та його заступника затримано під час передачі грошей. Також упіймали і посередників — директор підконтрольної фірми та довірена особа комунальника, яка здійснювала реєстрацію підконтрольних фіктивних підприємств та керувала ними.

Під час обшуків у робочому кабінеті керівника структурного підрозділу знайдено гранату Ф1, із сейфу вилучено 20,6 тис. доларів.

Корупціонерам вручено підозри за ч. 3 ст. 368 КК. Перевіряється причетність учасників схеми до розкрадання понад 400 млн. гривень, виділених на розвиток та утримання інфраструктурних об'єктів столиці.

 

 

 
Коментарі (0)