ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЧленів НКРЕКП готують до заміни

Членів НКРЕКП готують до заміни

Кабінет міністрів України створює конкурсну комісію для відбору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг

Кабінет міністрів України створює конкурсну комісію для відбору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. 

До складу комісії увійдуть Сергій Чех і Юрій Андрійчук - від Міненерго і Мінрегіону, Олексій Рябчин, Світлана Голікова і Олег Прохоренко - від комітету Верховної Ради з питань енергетики і комунальних послуг.

Світлана Голікова була запропонована фракцією «Європейська солідарність», екс-глава «Укргазвидобування» і екс-член правління НАК «Нафтогаз» Олег Прохоренко - фракцією «Слуга народу», екс-заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Рябчин - народним депутатом Остапом Шипайло (фракція «Слуга народу»).

Глава парламентського комітету Андрій Герус, розповідав, що найближчим часом очікується Указ президента про ротацію членів НКРЕКП, і створення конкурсної комісії для обрання її нових членів дуже актуально.

У свою чергу, Світлана Голікова наголосила, що, згідно з чинним законодавством, конкурс необхідно оголосити протягом п'яти днів після виходу указу глави держави про ротацію.

«Перше, з чого повинна почати конкурсна комісія, це затвердити регламент роботи і положення про комісію», - сказала вона, уточнивши, що проведення конкурсу відповідно до процедури займає близько трьох місяців.

Відповідно до Закону про НКРЕКП, конкурсна комісія складається з 5 членів, трьох з яких делегує енергокомітет Ради і по одному - Мінекоенерго і Міністерство розвитку громад і територій, після чого склад комісії затверджується Кабміном.

 
Коментарі (0)