ГоловнаПослугиБудівництвоЧому арматурна сітка – неодмінний атрибут міцного фундаменту

Чому арматурна сітка – неодмінний атрибут міцного фундаменту

Будівництво будь-яких споруд починається з облаштування фундаменту, від надійності якого залежать термін служби та експлуатаційні властивості всієї будівлі.

Будівництво будь-яких споруд починається з облаштування фундаменту, від надійності якого залежать термін служби та експлуатаційні властивості всієї будівлі.

При заливці фундаментної основи велике значення має якість бетону та арматури, що використовується. Одним з найпоширеніших і найпопулярніших матеріалів є арматурна сітка. Дана конструкція виготовляється зі спеціального дроту, з'єднаного між собою методом зварюванням та призначається для надання фундаменту високої міцності.

Різновиди та відмінності арматурної сітки

Сучасна сітка з арматури представлена кількома видами. Спираючись на діаметр стрижнів, що використовуються, арматурна сітка підрозділяється на два види: легка, для якої застосовуються прути товщиною не більше 12 мм і важка, що має ширину поперечного розрізу прутка 13 мм і більше.

Арматурна сітка буває різною, але за конфігурацією визначають три основні типи:

  1. Поздовжня сітка, яка вважається класичною. Вона виготовляється з прутів однакового діаметра. Розміри комірок можуть різнитися, так само як довжина і ширина усієї металоконструкції. 
  2. Поперечна конструкція, яка відрізняється від поздовжньої використанням дроту різного діаметра.
  3. Комбінований тип, у якому сітка створюється з арматури різної ширини. Тут можливе додавання вертикальних стрижнів чи виготовлення об'ємних конструкцій.

Для уникнення непорозумінь варто розуміти, що арматурна сітка відрізняється від арматурного каркаса. Каркас - це основа комбінованого типу, що виробляється на підприємстві за кресленнями готових проєктів або створюється прямо на будівництві. Наприклад, спочатку створюється та заливається стрічковий фундамент, а потім зверху кладеться сітка з арматури.

Класифікація сітки з арматури

Арматурну сітку поділяють на два класи: звичайної точності та підвищеної. Конструкція другого варіанта характеризуються більш точним зварювальним з'єднанням, про що свідчить спеціальне маркування, позначене у формі літери “П”.

Спираючись на товщину стрижнів, з яких створюється арматурна сітка її групують на: рулонну, де використовується дріт діаметром 3-5 см, що дозволяє скручувати виріб у рулони;

Стрижневу, яку виробляють з арматури більшої ширини перерізу. Це робить конструкцію менш сприйнятливою до деформації та наділяє підвищеною міцністю та жорсткістю. На будмайданчик, такий виріб, може поставлятися вже готовим і застосовується для зміцнення фундаментів і виробництва різноманітних залізобетонних виробів.

Застосування арматурної сітки покращує властивості міцності фундаменту і підвищує ефективність будівельного процесу. Донедавна арматурні стрижні розкладали довільно і після цього скріплювали між собою. Арматурна сітка передбачає рівномірний розподіл арматури у всіх площинах. Внаслідок цього бетонна основа відмінно витримує значні навантаження, проте це можливо за умови використання якісного бетону з потрібним запасом міцності.

За якісною арматурою, звертайтесь сюди https://dimaxtd.com.ua/.

 
Коментарі (0)