ГоловнаНовини ЖКГПодіїЧорнобильцям перерахують пенсії

Чорнобильцям перерахують пенсії

Ліквідаторам аварії на ЧАЕС в Україні з 1 січня підвищили пенсії щодо інвалідності. Перерахунок виплат відбувся автоматично для 21,2 тисячі осіб. У середньому пенсії підвищили на 2 903 грн.
Ліквідаторам аварії на ЧАЕС в Україні з 1 січня підвищили пенсії щодо інвалідності. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.
 
Перерахунок виплат відбувся автоматично для 21,2 тисячі осіб. У середньому пенсії підвищили на 2 903 грн.
 
"Одержувачам пенсії по інвалідності з числа осіб з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, а також одержувачам пенсій у зв'язку із втратою годувальника внаслідок Чорнобильської аварії проведено перерахунок", - зазначають у відомстві.
 
Мінімальні пенсійні виплати для осіб, які отримали інвалідність через участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, залежать від групи інвалідності;
  • c 1 січня 2022 року для першої групи інвалідності пенсійні виплати становитимуть 14,6 тис. грн.;
  • для другої групи інвалідності – 9,5 тис. грн;
  • для третьої – 7 тис. грн.
Нагадаємо, починаючи з 4 січня 2022 року, так само розпочалася виплата підвищених пенсій для наступних категорій громадян:
 
Кожному з непрацездатних батьків (матері/батькові) та дружині (дружині) загиблих, померлих (зниклих безвісти) осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, мінімальний розмір пенсійної виплати становив 7 800 гривень.
 
Перерахунок здійснено автоматично на 3 361 особу та пенсію в середньому підвищено на 1 895 гривень.
 

Також, Уряд 10 грудня 2021 р. подав на розгляд до Верховної Ради України проект Закону України щодо покращення умов пенсійного забезпечення для інших непрацездатних батьків (матері/батька) та дружин (чоловіка) загиблих, померлих (зниклих безвісти) осіб, які мають право на пенсію згідно із Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб". 

 
Коментарі (0)