ГоловнаПослугиФінансування ЖКГСтолиця «гасить» борги за ЖКП

Столиця «гасить» борги за ЖКП

За 7 місяців кияни сплатили майже 4 мільярди гривень за житлово-комунальні послуги. На кінець липня заборгованість населення столиці становила трохи більше мільярду гривень.

У січні–липні кияни сплатили за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів,

3,907 млрд грн. (107,8% нарахованих за цей період сум). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Головного управління статистики у Києві.
 
Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг на кінець липня становила 1,355 млрд грн.
 
Примітно, у загальній сумі заборгованості не враховані дані заборгованості населення підприємствам-банкрутам (організаціям, установам) та підприємствам, які призупинили діяльність, включаючи ті, на які порушено справу про банкрутство.
 
На кінець липня таких підприємств нараховувалось 16. Загальна сума заборгованості населення міста зазначеним підприємствам становила 6,658, млн грн.
 
На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.03 № 976 «Про затвердження Порядку погашення реструктуризо-ваної заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги», у січні–липні з населенням було укладено  1238 договорів. Загальна сума, на яку було укладено договори в частині погашення реструктуризованої заборгованості, становила 7,062 млн грн, а сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів склала 15,751 млн грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», найкраще у січні–липні  за житлово-комунальні послуги розраховувалися у Сумській, Черкаській областях та у місті Києві. Найгірше – у Донецькій та Закарпатській.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)