ГоловнаНовини ЖКГТранспортЧверть українських маршруток – вантажівки із сидіннями

Чверть українських маршруток – вантажівки із сидіннями

Нині територією України на всіх маршрутах курсує приблизно 88 тис. автобусів, що перевозять пасажирів, з яких орієнтовно 23 тисячі – переобладнані з вантажних на пасажирські транспортні засоби

Нині територією України на всіх маршрутах курсує приблизно 88 тис. автобусів, що перевозять пасажирів, з яких орієнтовно 23 тисячі – переобладнані з вантажних на пасажирські транспортні засоби.

Про це під час прес-конференції повідомив Голова Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті Євген Пронченко, інформує прес-служба Мінінфраструктури.

«Переобладнаний транспортний засіб безпеку пасажира практично не забезпечує: це вантажівка, в яку встановлені сидіння для пасажирів – без ременів безпеки, без жодних засобів захисту для пасажира», - сказав  Є.Пронченко.

За його словами, окрім проблеми переобладнання такі маршрутки несуть ризики життю пасажирів і іншого характеру: водії таких авто не дотримуються обмежень швидкості, встановлених нормативами для вантажних автобусів такого класу, а при їзді значно перевищують її – з дозволених 85 км/год до 140 км/год. Крім того, зазвичай водії таких маршруток не дотримуються вимог режиму роботи та відпочинку водіїв, а перевтома, як відомо, стає причиною багатьох аварій з вини водія.

«Аспектів, пов’язаних із нелегальними перевізниками, дуже багато, - сказав він. – Головна проблема в тому, що пасажир, сідаючи в маршрутку, не думає про свою безпеку і захист від потенційних аварій. А саме квиток, виданий пасажиру, є його страховим полюсом – гарантією виплат у разі аварійного випадку. Користуючись послугами нелегалів пасажир не отримує жодної страховки».

При цьому підхід до вирішення проблеми нелегальних автоперевізників має бути комплексним, упевнений очільник держінспекції.

«Зараз, говорячи про нелегалів, мова йде не про те, щоб зняти точкові проблемні питання. Ми говоримо про цивілізований підхід до вирішення проблеми – забезпечення безпеки пасажирів та надходження виплат до держбюджету», - наголосив Є.Пронченко.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)