ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЦіна газу в українських ПГС чекає перегляду

Ціна газу в українських ПГС чекає перегляду

В українських газосховищах знаходиться понад 9 млрд кубометрів газу, але ціна на нього може бути різною, оскільки газова знижка, надана РФ у грудні минулого року, діє до квітня, а далі - ціна має переглядатися.

Наразі в українських сховищах знаходиться 9,2 млрд куб. м газу, проте ціна на нього може змінюватися. Про це заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан, - повідомляє «Укрінформ».

«Газу на сьогодні в сховищах знаходиться 9,2 млрд метрів кубічних. Звісно ціна газу, який сьогодні використовується, і закладена в ту ціну для споживачів відповідно до тих домовленостей, які були досягнуті попередньо - це 238,5 дол США за тисячу метрів кубічних і вони оформлені з російською стороною включно по березень місяць», - зазначив Міністр енергетики та вугільної промисловості.

Водночас Юрій Продан не виключив, що газові контракти і ціна на газ можуть переглядатися. Зокрема, за його словами, російська сторона вже про це заявила.

«Російська сторона може не підписати відповідні протоколи щодо перегляду ціни тому, що в тих домовленостях, укладених з «Газпромом», кожного кварталу необхідно домовлятися і визначати коефіцієнт до формули ціни, який призведе до ціни у 238,5 дол.», - зауважив пан Продан.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за словами Міністра фінансів Олександра Шлапака, з квітня 2014 року може підвищитися ціна на газ для населення. Посадовець пов'язує це з тим, що МВФ готовий надати Україні фіндопомогу, а одією з головних вимог організації є встановлення більш високих тарифів на газ.

 
Коментарі (0)