ГоловнаНовини ЖКГПодіїЦіни на кавуни в Україні продовжать зростати

Ціни на кавуни в Україні продовжать зростати

В цьому році за баржами Гройсмана с кавунами спостерігає уся держава, чекаючи дешеві плоди. Але середня ціна в магазині становить зараз вже 8 грн. за кілограм
Середня ціна в магазині на кавуни складає вже 8 гривень за кілограм, це повідомив голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в соціальній мережі Facebook, пише «Слово і Діло».
 
«В цьому році за баржами Гройсмана с кавунами спостерігає уся держава, чекаючи дешеві плоди. Але середня ціна в магазині становить зараз вже 8 грн. за кілограм», - зазначив він на своїй сторінці.
 
За його словами, вирощування баштанних це високорентабельний бізнес, але цей рік став важким як для виробників, так і для споживачів. Погода цього року стала несподіванкою, і навіть до кінця травня усі очікували заморозків. Кавуни ж можна висаджувати коли середня температура 10֯С, а краще - ще більше. Тому саджали вже пізно. А потім була аномальна спека, що потребувало постійних поливів.
 
Значно зросла в цьому році ціна на мінеральні добрива, що призвело до того, що їх вносилось менше, ніж потрібно. А чим менше вноситься добрив – тим більшим буде рівень нітратів.
 
За словами Дорошенка, значну частку вартості найбільшої у світі ягоди складає перевезення.
 
«В цьому році Служба автомобільних доріг почала суворо ставитись до перевищення навантаження автомобілів, яке не може бути більшим за 40 т. Для цього розвернули цілу мережу з декількох сотень вагових комплексів. Минулого року це призводило до перекриття доріг водіями фур, які могли брати на борт 60, і навіть 100 т. З цієї причини руйнувались дороги навіть за один сезон», - зазначив він.
 

Розрекламовані ж перевезення баржами можуть забеспечити лише 3% усіх перевезень. 

 
Коментарі (0)