ГоловнаНовини ЖКГТранспортЦіни на залізничні квитки знову планують підвищити

Ціни на залізничні квитки знову планують підвищити

В «Укрзалізниці» в черговий раз заявили про необхідність підвищення тарифів на пасажирські перевезення

В «Укрзалізниці» в черговий раз заявили про необхідність підвищення тарифів на пасажирські перевезення.

Так, керівник компанії Євген Кравцов в інтерв'ю «УНІАН» повідомив, що «Укрзалізниця» звернеться за відповідним дозволом до уряду, щоб підвищити ціни на квитки до рівня собівартості перевезень, зазначивши, що в даний момент цей вид діяльності є збитковим.

«Укрзалізниця» не повинна надавати послуги державі нижче собівартості, що дозволить збільшити парк і зробити перевезення беззбитковими для компанії ", - зазначив він, додавши, що для спокійного проходження пікових періодів парк слід збільшити на 15-20 відсотків.

«В даний момент є близько трьох тисяч вагонів, потрібно ще приблизно п'ятсот», - повідомив Кравцов і уточнив, що рішення проблеми з перевезенням пасажирів також пов'язано з переходом на швидкісний режим.

Нагадаємо, друге підвищення цін на квитки для пасажирів компанія запланувала на 1 жовтня 2019 року.

Також Кравцов розповів, що у найближчій перспективі українцям не світить їздить в поїздах із швидкістю, як в Європі 250 км на годину, оскільки українська залізниця здатна витримати швидкість до 160 км на годину і не більше.

Щоб пересуватися зі швидкістю, як поїзди в ЄС, потрібно оновлювати лінії електропостачання та полотно, а це дуже великі капіталовкладення. На думку Євгена Кравцова, перш, ніж говорити про швидкість в 250 км потрібно для початку хоча б збільшити кількість поїздів швидкого пересування по Україні до 160 км на годину, потрібно підняти рівень інфраструктури до граничного.

 

 
Коментарі (0)