ГоловнаНовини ЖКГТранспортЦіни на залізничні квитки зростуть ще на 25%

Ціни на залізничні квитки зростуть ще на 25%

Як повідомив голова наглядової ради компанії Євген Кравцов ПАТ «Укрзалізниця» не виключає підвищення цін на квитки на популярні рейси на 25%.

За його словами, «Укрзалізниця» буде не просто проводити індексацію на всі квитки. Вона зробить це вибірково. Там, де ціни необґрунтовано низькі, вони будуть значно підвищені, на 15-25%. На напрямках, де немає попиту і куди необхідно залучати пасажирів, можливе навіть зниження цін.

Він розповів, що підвищення цін слід очікувати на таких популярних напрямках, як, наприклад, Київ - Одеса. А подешевшати проїзд можливо на напрямку Київ - Херсон, а також на маршрутах по Західній Україні, де спостерігається висока конкуренція з іншими видами транспорту.

Євген Кравцов додав, що в рамках стратегії «Укрзалізниці» на 2017-2021 рр. близько 50% вагонів повинно пройти повну модернізацію або бути замінено на нові. Крім того, будуть впроваджуватися швидкісні поїзди. Зараз денним швидкісним рухом користуються 25-30% пасажирів, а до 2021 року ми збираємося підняти цей показник до 45-50%. Для цього необхідно закупити новий рухомий склад і створити необхідну інфраструктуру.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» обіцяє незабаром запустити потяг Львів-Краків. А з приводу  відомостей що з'явилися в російських ЗМІ про можливе скасування пасажирського сполучення з РФ «Укрзалізницею» було сказано, що в компанії не планували нічого подібного і не отримували з цього приводу ніяких розпоряджень уряду.

 

 
Коментарі (0)