ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняНа Чорноморському шельфі прогнозують газовий бум

На Чорноморському шельфі прогнозують газовий бум

Експерти прогнозують збільшення видобутку газу на території України. Зокрема, мова йде про видобуток "блакитного" палива на Чорноморському шельфі.

Значне збільшення обсягу видобутку газу на українській території Чорноморського шельфу очікується до 2019-2020 років. Про це заявив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Андрій Бондаренко в ефірі «Українського радіо».

«Традиційно у світі говорять, що вихід на максимальний рівень видобутку відбувається за 10 років. Ми припускаємо, що багаторазове збільшення видобутку газу на українському шельфі відбудеться вже до 2019-2020 році», - сказав Андрій Бондаренко.

За його словами, нарощування видобутку очікується не тільки з боку іноземних компаній, а і «Чорноморнафтогазом».

«Навіть власними силами «Чорноморнафтогаз» в наступному році може додати до 1 мільярда кубометрів видобутку газу до вже існуючого», - зазначив пан Бондаренко.

Читайте також: Україна залучає нових партнерів до видобутку газу

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів підписав угоду про розподіл продукції вуглеводнів, які видобуватимуться у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маякова і структури Суботіна, між Україною і компаніями Eni, EDF, ТЗОВ «Води України» та ПАТ «Чорноморнафтогаз».

 
Коментарі (0)