ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЦьогоріч на Львівщині відкриють 13 газових свердловин

Цьогоріч на Львівщині відкриють 13 газових свердловин

Протягом перших трьох місяців 2018-го спостерігається зростання видобутку газу порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Протягом перших трьох місяців 2018-го спостерігається зростання видобутку газу порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

На Львівщині цього року відкриють 13 нових газових свердловин.

Про це йдеться в повідомленні Укрінформу з посиланням на заяву першого заступника голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

«Торік в області було введено в експлуатацію 10 нових свердловин, крім того, спільно з облрадою  дано спеціальні дозволи на розробку п’яти нових родовищ. Тепер плануємо відкрити ще 13 нових свердловин», – сказав  Замлинський.

За його словами, протягом трьох місяців 2018-го спостерігається зростання видобутку газу порівняно з минулим роком. За рік Львівщина видобуває  майже 700 мільйонів кубометрів газу. 

Загалом «Львівгазвидобування» займається експлуатацією 40 родовищ на території 5 областей України. При цьому найбільший видобуток газу здійснюється у Львівській області. На цей рік запланований приріст видобутку  за рахунок сучасних технологій. За 2 останні роки встановлено нові компресори, придбано високопродуктивну техніку, систему буріння, тобто йде повне оновлення виробництва у межах державної Стратегії – 2020.

Як повідомлялося раніше, у підземних газосховищах України наразі знаходиться 7,8 млрд куб. м, які були закачані минулого року. Цього обсягу вистачить Україні до червня.

Нагадаємо, станом на четвер 22 березня у підземних газових сховищах лишається 8,4 млрд кубометрів газу.

"Сподіваємось, квітень не прийдеться зимувати. Але якщо і другий місяць весни вирішить здивувати нас морозами, то запасів газу вистачить. Зараз в ПСГ - 8,4 млрд куб. м газу, що на 0,3 млрд куб. м газу більше, ніж на цю дату минулого року. А на п'ятницю прогнозують вже +1-3", -  заявили у НАК "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, Україна розпочала поточний опалювальний сезон із запасами майже 17 млрд кубометрів газу, тоді як попередній - із 14,7 млрд кубометрів.

 

 
Коментарі (0)