ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЦьогоріч у Львові почнуть будувати сміттєпереробний завод

Цьогоріч у Львові почнуть будувати сміттєпереробний завод

Цим літом планують розпочати будівництво сміттєпереробного заводу у Львові.

 

Цим літом планують розпочати будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. Про це Tvoemisto.tv розповів керівник ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко.

«Кредитна угода з Європейським банком реконструкції та розвитку підписана давно. У бюджеті міста вже передбачили кошти на обов’язкові платежі та місцевий внесок. Лишилось завершити деякі юридичні процедури, укласти договір з підрядником і отримати дозвіл на будівництво.Тож ми вже знаходимося за кілька кроків від будівництва заводу», – говорить він.

За словами Святослава Євтушенка, договір з виконавцем будівництва планують укласти упродовж місяця. І після цього вже розпочнуться будівельні роботи на ділянці, які триватимуть близько двох років.

Наразі на Пластовій вже майже рік працює компостувальна станція.

«Ми запровадили окремий збір харчових відходів та розпочали виготовлення компосту. Зараз ми просто неба переробляємо органічні відходи і немає ніякого смороду. А це основна пересторога людей до сміттєпереробного заводу», – говорить він.

ЛКП «Зелене місто» кілька тижнів тому уклали першу угоду через систему ProZorro про продаж компосту і визначили ціну за тонну добрива у 309 гривень.

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проєкт сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій,12. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. 

Мешканці району натомість неодноразово перекривали вулиці, виходили на протести та зверталися до суду, виступаючи проти заводу, оскільки вважають його екологічно небезпечним. Водночас проєкт заводу вже пройшов державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекології про його безпечність.

 

 

 
Коментарі (0)