ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЦьогоріч українські АЕС збільшили виробництво електроенергії на 8,7%

Цьогоріч українські АЕС збільшили виробництво електроенергії на 8,7%

Атомними електростанціями України вироблено електроенергії на понад 5 млрд кВт-год.

Атомними електростанціями України вироблено електроенергії на понад 5 млрд кВт-год.

Атомні електростанції України у період з січні по жовтень виробили 70.77 млрд кВт-год. електроенергії, що на 8,7% більше за відповідні показники за аналогічний період минулого року.

Про це йдеться у довідці Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передає Укрінформ.

"Атомними електростанціями вироблено електроенергії на 5.68 млрд кВт-год, або на 8,7% більше порівняно з аналогічним показником 2016 року, виробництво становить 70.77 млрд кВт-год.", - йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, коефіцієнт використання встановленої потужності з початку 2017 року становив 64,1%, тоді як за відповідний період 2016 року – 73,4%.

При цьому у жовтні атомні електростанції скоротили виробництво електроенергії порівняно з жовтнем 2016 року на 12,6%.

"Обсяг виробництва електричної енергії атомними електростанціями становить 6.61 млрд кВт-год, що на 955.9 млн кВт-год менше від показника жовтня минулого року", - інформує Міненерговугілля.

Як повідомлялося раніше, Україна і Литва готують спільний меморандум у сфері енергетичної безпеки.

Також нагадаємо, що ДП НАЕК "Енергоатом" і Toshiba підписали Меморандум про взаєморозуміння та розвиток співробітництва з модернізації українських АЕС.

Документ охоплює співробітництво між двома компаніями в питаннях підвищення потужності, ефективності та безпеки енергоблоків АЕС шляхом модернізації обладнання турбінного острову.

 

 
Коментарі (0)