ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВCумщина переходить на інтегровану систему поводження з ТПВ

Cумщина переходить на інтегровану систему поводження з ТПВ

На Сумщині ініціюють створення спільної системи інтегрованого поводження з ТПВ. Реалізація планується об'єднаними зусиллями Ромненської держадміністрація та 32 сільських громад.

Ромненська держадміністрація (Сумська область) та 32 сільських громад вирішили створити спільну систему інтегрованого поводження з відходами. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

«Наразі у районі близько 85% сільських громад не мають організованої системи збирання, вивезення та захоронення ТПВ, однак кожна з громад не в змозі самотужки побудувати сучасну систему поводження з відходами. Тому на рівні районної держадміністрації виникла ідея об'єднати зусилля та ресурси сільських громад та міста Ромни і створити спільну систему інтегрованого поводження з ТПВ. Таким чином, система зможе охопити 32 сільські громади та громаду районного центру. Загалом - близько 80 тисяч населення» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, усі громади-учасниці уклали Меморандум про співпрацю, визначивши цілі, завдання та порядок спільної роботи. Для опрацювання технічних, організаційних та фінансових підходів створена Місцева робоча група, куди увійшли представники громад та залучені експерти. Координує спільну діяльність Керівний комітет, завданням якого є прийняття необхідних рішень на усіх етапах розробки проекту.

Також повідомляється, що наразі триває робота над розробкою Стратегії інтегрованого поводження з ТПВ у Роменському регіоні. Документ стане основою для виконання проекту. Ведеться збір базових даних, проведено опитування мешканців міста та сіл, в якому  близько три четвертих селян висловилися на підтримку створення централізованого збирання відходів. Майже половина з них висловила готовність здійснювати роздільне збирання сміття на рівні домогосподарств.

Нагадаємо, за словами в.о. Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, на сьогодні послугами з вивезення побутових відходів у середньому по Україні охоплено 76% населення. Проблемним залишається вивіз побутових відходів з приватного сектору та сільської місцевості.

 
Коментарі (0)