ГоловнаВибір редакціїМістобудуванняДАБІ розділять на три органи

ДАБІ розділять на три органи

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що будівельна сфера - одна з найбільш корумпованих і підхід до її очищенню повинен бути системним

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що будівельна сфера - одна з найбільш корумпованих і підхід до її очищенню повинен бути системним.

Про це він заявив в ході прес-конференції, відповідаючи на питання про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції.

"ДАБІ, на жаль, і взагалі будівельна сфера - одна з найбільш корумпованих. Там корупцію необхідно, сорри," мочити "системно. Це той випадок, коли, напевно, звільнити всіх простіше і взяти нових чесних людей. Це пов'язано з деякими організаційними труднощами ", - сказав прем'єр-міністр.

"Я скажу так: ми на фінальному етапі прийняття цього рішення. Ймовірно, що так це і станеться. Сьогодні на уряді ми це не обговорювали, коли у нас буде готове рішення, ми чесно вийдемо і скажемо: ми вирішили зробити так і так".

Нагадаємо, новопризначений віцепрем'єр - міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль, якому навіть пророкують прем'єрський пост, представив свою першу масштабну реформу. Вона стосується сумно Державної архітектури будівельної інспекції, яка займається видачею дозволів на будівництво і контролює його. Попередник шастали на посаді міністра Олена Бабак багато розповідала про корупцію в ДАБК, а в своєму «прощальному слові» з трибуни Верховної Ради заявила про тиск будівельної мафії і пообіцяла, що і після її відставки президент і правоохоронні органи не припинять боротьбу з мафіозі.

Після свого призначення Шмигаль назвав нинішню ДАБІ «кліщем на здоровому тілі будівельного ринку, який заражає його корупцією та є основним генератором цієї корупції». Слідом за прем'єром Олексієм Гончаруком він пообіцяв ліквідувати інспекцію в нинішньому вигляді і підготувати відповідну реформу.

 

 
Коментарі (0)