ГоловнаВибір редакціїЖитлоДачним будинкам можна безкоштовно дати статус житлових

Дачним будинкам можна безкоштовно дати статус житлових

Відтепер переведення дачних і садових будинків у житлові здійснюється безкоштовно органами місцевої влади, із якими відповідні дачні поселення та садівничі товариства зв’язані адміністративно або територіально.

Відтепер дачні та садові будинки можна безкоштовно перевести у житлові. Відповідне рішення закріплене у постанові, яку уряд підтримав на засіданні 29 квітня, передає прес-служба Віце-прем'єр-міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

«Для переведення дачних і садових будинків у житлові будинки їхні власники або уповноважені ними особи подають до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, а у разі відсутності у сільській раді виконавчого органу – сільському голові низку документів. А саме: заяву за визначеною формою, копію документу про право власності на дачний чи садовий будинок, письмову згоду співвласників на переведення такого будинку у житловий та звіт про проведення технічного огляду дачного чи садового будинку з висновком про його відповідність державним будівельним нормам», – йдеться в повідомленні.
 
Вже за результатами розгляду заяви та доданих до неї документів місцева рада протягом місяця з дня їх надходження приймає рішення про переведення дачного чи садового будинку у житловий або про відмову у переведенні.
 
Примітно, у триденний строк власникові повідомляють про рішення щодо переведення дачного чи садового будинку у житловий.
 
«У разі відмови згідно із пунктом 4 цього Порядку у переведені дачного чи садового будинку у житловий будинок власник має право повторно подати документи до відповідного органу влади», – повідомляє прес-служба пана Зубка.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», власники розкішних квартир і котеджів можуть спати спокійно: податок на нерухомість вони будуть платити нарівні з безробітними та пенсіонерами. Депутатам ніколи відволікатися на оподаткування розкоші, вони ловлять «бліх» у реформаторських нововведеннях.
 
Катерина Білоус

Реклама: Еще в 60-е годы прошлого столетия возник вопрос - можно ли заменить металлическую арматуру на полимерную. Это было связано с тем, что некоторые объекты строительства предназначались для работы в агрессивных средах. Сегодня решение данной проблемы найдено – это композитная арматура, она предназначена для применения в бетонных конструкциях с преднапряженным и ненапряженным армированием взамен традиционной стальной арматуры.

 
Коментарі (0)