ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДанія допоможе Україні в модернізації систем теплопостачання

Данія допоможе Україні в модернізації систем теплопостачання

Мінрегіонрозвитку і Датське енергетичне агентство уклали договір про спільну підготовку програм з модернізації українських теплосистем.

 

Мінрегіонрозвитку і Датське енергетичне агентство уклали договір про спільну підготовку програм з модернізації українських теплосистем.

Як стало відомо з повідомлення Міністерства, в ході зустрічі сторони обговорили варіанти двостороннього співробітництва, спільних проектів, досвід Данії в напрямку подібної модернізації та застосування такого досвіду в Україні. На думку заступника міністра з питань євроінтеграції І.Корхового, для модернізації важливо використовувати успішний закордонний досвід і залучати зовнішніх інвесторів.

Сьогодні в Україні відсутні кошти для оновлення систем теплопостачання. З цієї причини сторони домовилися про спільну підготовку відповідних програм, шляхи їх реалізації, пріоритети і найважливіших проектах, про подальшу співпрацю в цьому напрямі і про можливості фінансування зарубіжними партнерами відповідного напряму.

Відомо, що Датське енергоагентство існує на європейському ринку з 1976го року Це агентство відповідає за питання виробництва, постачання і споживання енергії, заходами щодо зменшення викидів вуглецю. 22 грудня 2014го року між Міністерством закордонних справ Королівства Данії та Міненерговугілля України підписали Угоду про співпрацю для розвитку діяльності Українсько-Датського Енергетичного Центру.

 

 

 
Коментарі (0)