ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДанія має намір стати інвестором «зелених» проектів в Україні

Данія має намір стати інвестором «зелених» проектів в Україні

Данія презентувала проект пільгових безвідсоткових кредитів на реалізацію інфраструктурних проектів у країнах, що розвиваються.

Данія презентувала проект  пільгових безвідсоткових кредитів на реалізацію інфраструктурних проектів у країнах, що розвиваються. 

Нещодавно голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом з представниками Енергетичного агентства Данії обговорив успішність проекту «Українсько-данський енергетичний центр» та плани його роботи на 2017-2020 роки. 

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

Наразі існує необхідність подальшого удосконалення законодавчої бази та стимулювання впровадження «зелених» проектів в Україні. Зокрема, данські експерти наголосили на важливості підготовки якісної проектної документації для залучення інвестицій.

Джерела фінансування проектів у цій сфері презентували представники МЗС Данії, під егідою якого реалізується проект «Danida Business Finance». Цей проект надає пільгові безвідсоткові кредити на реалізацію інфраструктурних проектів у країнах, що розвиваються. Таке фінансування передбачено лише для некомерційних проектів, які мають позитивний ефект на сталий розвиток країни.

«Усі проекти з відновлюваної енергетики вирішують не лише енергетичні проблеми міст, а й екологічні та економічні. Виробництво «чистої»  енергії – це зменшення шкідливих викидів вуглецю, активізація роботи місцевого бізнесу, нові робочі місця, пожвавлення економіки. Тому для України ці проекти вкрай нагальні. Особливо актуальним для українських міст є виробництво енергії з відходів», - повідомив С.Савчук та розповів про запроваджені законодавчі стимули розвитку відновлюваної енергетики в Україні.

Голова Держенергоефективності презентував представникам проекту «Danida Business Finance» 18 розроблених проектів з виробництва енергії з відходів в різних містах України. Усі вони необхідні місцевим громадам для вирішення питання утилізації сміття та водночас енергозабезпечення.

За підсумками зустрічі сторони домовилися продовжити співпрацю і вже найближчим часом опрацювати можливості залучення данської технічної допомоги для розробки та впровадження пілотних проектів з відновлюваної енергетики в Україні. У свою чергу, представники проекту «Danida Business Finance» сфокусуються на  вивченні презентованих проектів з виробництва енергії з відходів. 

 

 
Коментарі (0)