ГоловнаКиївські будніБлагоустрійДеградація Хрещатика. Стрімка та невпинна

Деградація Хрещатика. Стрімка та невпинна

Лише за кілька місяців головна вулиця нашої країни встигла втратити свій шарм. Вона просто перетворюється з окраси міста, що приваблювала туристів, на гнітучу асфальтову пустелю без натяку на зручності або звичайний затінок.

Посеред літа минулого року на киівському Хрещатику почалась масова вирубка молодих лип. В той же час почали гинути вже немолоді, але ще й не застарі каштани, що ними так славилось місто. В лютому на Хрещатику зникла переважна більшість урн нової моделі, покликаної завадити терористам коїти свої темні справи, а на їхньому місці з’явилися звичайні пакети для сміття. Але з приходом весни зникли навіть ці пакети.

Виглядає досить дико, як для європейської столиці, але сміття доводиться або забирати з собою, або, що найвирогідніше, кидати просто на землю

Дерева, що були вирубалні наприкінці минулого року, влада обіцяла відновити впродовж листопада 2012 року, але, як бачимо, обіцянки так і залишились обіцянками







Ось такі ями стали новою прикрасою Хрещатику, і, напевно, будуть приваблювати ще більше охочих відвідати Київ



 

Як ви, напевно, пам'ятаєте, після вибухів у Дніпропетровську 27 квітня в деяких містах нашої країни було прибрано всі бетонні урни для сміття, оскільки вони несли в собі загрозу терористичної атаки. Дніпропетровсікі терористи заклали вибуховий пристрій саме в бетонну урну. З тих пір сміття, в тому числі і на майдані, доводиться кидати, куди доведеться: якщо пощастить - в спеціальний антитерористичний поліетиленовий пакет, але частіше - до пластикового відерця, що його двірники прикрутили дротом до стовпа. Але частіше - просто кидати сміття на бруківку Хрещатика, надаючи йому, Хрещатику, зовсім іншого, але теж неповторного шарму.

Клим Братківський 

 
Коментарі (0)