ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДеякі газзбути почали повертати зекономлені субсидії на рахунки споживачів

Деякі газзбути почали повертати зекономлені субсидії на рахунки споживачів

Субсидіантам, які після завершення опалювального сезону 2018-19рр замість зекономлених коштів отримали борги, почали проводити перерахунок залишків субсидій
Субсидіантам, які після завершення опалювального сезону 2018-19рр замість зекономлених коштів отримали борги, почали проводити перерахунок залишків субсидій, про це повідомила ГазПравда.
 
Минулого опалювального сезону в Україні способи виплати субсидії змінювались декілька разів. Але тільки у тих субсидіантів, які з жовтня 2018 року по січень 2019 року отримували немонетизовану субсидію (держава перераховувала кошти напряму надавачеві комунальних послуг) та економили природний газ, в травні 2019 року заощаджена субсидія раптово перетворилася на борги.
 
Проблема виникла через те, що порядок повернення зекономлених субсидій, прописаний в урядовій Постанові №534 від 23.08.2019, не був адаптований для випадку зміни порядку виплати субсидій у середині опалювального сезону. Цим скористалися газзбути. Вони не використовували норму порядку перерахунку, яка забороняє облік будь-якої заборгованості на рахунку споживача в результаті списання субсидій.
 
19 липня поточного року необхідні зміни до Постанови №534 набули чинності, і деякі газзбути почали повертати зекономлені субсидії на рахунки споживачів.
 
Наразі, перерахунок отримали:
  • 30 тис клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут»,
  • 17 тисяч клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут»,
  • 16 тис клієнтів ТОВ «Київоблгаз Збут»,
  • 17,2 тис клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут».
Представники газзбутів зауважують, що перераховані залишки субсидій споживачі не зможуть отримати на руки. Натомість ці кошти можна буде використати для оплати за газ в майбутні періоди.
 

Україна також може конкурувати з іноземними брендами. Про це не одного разу доказує ДП"Завод Елекроважмаш". Дізнатися більше ви зможете на сайті https://ukurier.gov.ua/uk/articles/konkuruyemo-na-rivnih/. Разом у світле майбутнє.

 
Коментарі (0)