ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДеяким споживачам хочуть перерахувати тарифи на опалення

Деяким споживачам хочуть перерахувати тарифи на опалення

Кабміну пропонують перерахувати плату за тепло для споживачів, які не мають лічильників. Постанову проекту Методики перерахунку Нацкомісія вже направила до відповідних органів.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розробила та відправила на опрацювання зацікавленим органам Кабінету Міністрів проект постанови «Про затвердження Методики перерахунку плати за комунальну послугу з централізованого опалення для населення у разі відсутності засобів обліку теплової енергії». Про це повідомили у прес-службі НКРЕКП.

«Зазначена Методика впроваджується для формування єдиного порядку та методичної бази проведення перерахунків нарахованих населенню платежів за комунальну  послугу з централізованого опалення, через відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального періоду від врахованих в діючому тарифі», - йдеться в повідомленні регулятора.

Відтак, виконавець послуг з централізованого опалення застосовуватиме Методику для перерахунку плати споживачами за надані послуги з централізованого опалення в період з 2014-2015 рр, в разу відсутності у квартирі (будинку садибного типу) та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, тарифи на центральне опалення і гаряче водопостачання (ГВП) в Україні з 1 травня 2015 року збільшуються в середньому на 72%.

 
Коментарі (0)