ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати хочуть законодавчо змінити умови карантину

Депутати хочуть законодавчо змінити умови карантину

Законопроєкт №6508 передбачає, що карантин встановлює Кабінет Міністрів на строк, який не перевищує двох місяців, і його можуть подовжити у разі несприятливої епідемічної ситуації.
Депутати 6 січня внесли до парламенту законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання запровадження карантину, про це повідомила пресслужба ВР.
 
Законопроект №6508 передбачає, що карантин встановлює Кабінет Міністрів на строк, який не перевищує двох місяців, і його можуть подовжити у разі несприятливої епідемічної ситуації.
 
Відповідно до запропонованих змін, карантин на території, яка розташована у межах більше ніж шести областей (зокрема Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя) запроваджує уряд за погодженням із Радою національної безпеки і оборони України.
 
Також законопроект пропонує внести зміни, якими зокрема розширюється компетенція РНБО в частині погодження встановлення урядом карантину на території, яка розташована у межах більше ніж шести областей (зокрема Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя).
 
Нагадаємо, карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевели у форму адаптивного.
 
У межах адаптивного карантину регіони позначають кольорами — зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації.
 
За "кольором" регіону різняться й обмежувальні заходи.
 
Зелений рівень передбачає мінімальні обмеження.
 
Жовтий рівень — за замовчуванням діяв на території всієї країни з моменту введення адаптивного карантину.
 
Помаранчевий рівень — встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації.
 

Червоний рівень — передбачає жорсткіші обмеження, як це було під час січневого "локдауну". 

 
Коментарі (0)