ГоловнаНовини ЖКГПодіїДепутати хочуть збільшити податок на посилки з-за кордону

Депутати хочуть збільшити податок на посилки з-за кордону

В Україні хочуть збільшити податок на посилки з-за кордону. Планують збільшити не сам відсоток податкових відрахувань, а просто розширити базу для такого оподаткування.
В Україні хочуть збільшити податок на посилки з-за кордону. Планують збільшити не сам відсоток податкових відрахувань, а просто розширити базу для такого оподаткування.
 
Наприклад, якщо нині в Україні можна ввозити через пункти пропуску в аеропортах або морських портах товар вартістю до 1 тисячі євро без мита, то в Кабміні пропонують цей ціновий стелю знизити до 430 євро, а все, що коштує дорожче, обкладати митом.
 
Аналогічно пропонують знизити планку вартості товару, який можна ввозити без мита, і для інших пунктів ввезення. Нині там діє обмеження в 500 євро, а його пропонують знизити до 300.
 
Кабмін вже підготував відповідний законопроект про розширення бази оподаткування і готовий представити його на розгляд депутатів. В уряді також уточнили, що новий закон, якщо його приймуть, буде стосуватися будь-якого виду товарів. Причому "роздрібнити" відправлення на кілька дешевших, щоб уникнути податку на посилки, не вдасться, бо буде враховуватися сумарна вартість всіх товарів, що ввозяться посилок, адресованих одному одержувачу.
 
Останнім часом українці все частіше замовляють різні товари за кордоном, охоче користуючись доступністю таких операцій в мережі Інтернет. Дуже багато замовлень ввозиться з-за кордону поштовими операторами.
 

Бачачи таку нішу для збільшення бюджетних надходжень, уряд вирішив її освоїти. Звідси і новий законопроект, який істотно збільшить надходження від податку на посилки. 

 
Коментарі (0)