ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати хочуть змінити підхід до формування прожиткового мінімуму

Депутати хочуть змінити підхід до формування прожиткового мінімуму

У Верховній Раді України зареєстрований новий законопроєкт, він присвячений зміні підходу до формування (розрахунку) прожиткового мінімуму
У Верховній Раді України зареєстрований новий законопроект, він присвячений зміні підходу до формування (розрахунку) прожиткового мінімуму.
 
Головна суть - народні депутати внесли пропозицію про те, щоб «прив'язати» цей показник до середньої зарплати, про це повідомляє пресслужба ВРУ.
 
На сьогодні середня зарплата - 11 тис. Грн. Після того, як документ буде прийнятий, прожитковий мінімум складе не менше 40% від середньої зарплати. Після цього він повинен буде рости щорічно (близько 1%), поки не дійде до показника 50% від середньої зарплати. Станом на сьогодні цей показник повинен становити не менше 4,4 тис. Грн.
 
Вже з 1 липня 2021 року прожитковий мінімум в Україні повинен скласти не менше 2 294 грн., Тоді як з 1 січня нового року він становитиме 2 189 грн.
 
Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд змінив свій економічний прогноз щодо України: організація покращила свої очікування по відношенню до держави. Про це свідчить офіційний економічний прогноз (WEO) Фонду.
 

Так, за очікуваннями МВФ до кінця 2020 року рівень падіння внутрішнього валового продукту в Україні дійде до позначки в 7,2%, хоча в аналогічному прогнозі за червень відомство пророкувало результат в 8,2%. 

 
Коментарі (0)