ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДепутати «переграли» формування тарифів на газ і світло

Депутати «переграли» формування тарифів на газ і світло

Парламентарі проголосували за законопроект, який визначить повноваження НКРЕ зі встановлення тарифів на електроенергію та газ для населення. Окрім того, документ врегулює механізм формування цін.

Верховна Рада прийняла законопроект № 0919  «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів)», який покликаний чітко визначити повноваження НКРЕ з встановлення ціни і тарифів на електроенергію та газ для населення. Окрім того, документ передбачає визначення порядку встановлення  державних регульованих цін в розмірі нижчому від економічно обґрунтованого. 

«Метою прийняття проекту Закону України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів)» є усунення правової прогалини у регулюванні повноважень органів державної влади в частині встановлення цін і тарифів на електроенергію і природний газ для  населення у тому числі при встановленні державних регульованих цін в розмірі нижчому від економічно обґрунтованого розміру», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Проектом Закону передбачається внесення до низки законів змін, спрямованих на  визначення органу, який встановлює ціни і тарифи на електроенергію та природний газ для комунально-побутових потреб населення та визначає порядок встановлення державних регульованих цін в розмірі нижчому від економічно обґрунтованого розміру.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламент зареєстрував законопроект, який передбачає звільнення людей з обмеженими можливостями від оплати проїзду у приміському транспорті.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Лютого 2015 p. 21:51
Цей уряд повторює усі помилки усіх своїх недолугих попередників, які підтримували бюджет зовнішніми запозиченнями та знеціненням гривні. Тільки зараз швидкість знецінення гривні зросла катастрофічно і вже досягає швидкості знецінення купонокарбованця у 1992--1996 роках.