ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати повернули виплати лікарняних у разі настання тимчасової непрацездатності

Депутати повернули виплати лікарняних у разі настання тимчасової непрацездатності

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому проєкт закону № 5187 щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності.
 
Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому проект закону № 5187 щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності.
 
Відповідне рішення підтримали 304 народних депутатів, повідомила пресслужба ВРУ.
 
Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, відповідно до яких відновити право застрахованих осіб отримувати матеріальну допомогу за страховим випадком: “тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві”.
 
У разі ухвалення проекту Закону, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування та вводиться в дію з 30 червня 2021 року.
 

Нагадаємо, наприкінці березня Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому внесений Президентом Володимиром Зеленським законопроект про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. 

 
Коментарі (0)