ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати підтримала у першому читанні законопроект про ЖКП

Депутати підтримала у першому читанні законопроект про ЖКП

Нардепи прийняли у першому читанні законопроект про житлово-комунальні послуги. Під час голосування, проект Закону підтримали 242 народних обранці.

Верховна Рада сьогодні у першому читанні ухвалила проект Закону №1581-д «Про житлово-комунальні послуги». За документ проголосували 242 депутати.

Нагадаємо, документ передбачає надання можливості мешканцям як співвласникам багатоквартирних будинків самостійно визначати вартість послуг із утримання будинків та прибудинкових територій, а також припинення державного регулювання цін у цій сфері.

Окрім загальних вимог до надання житлово-комунальних послуг, у документі визначені їхні характеристики, а також прописані особливості укладання договорів про надання комунальних послуг  при різних формах управління багатоквартирного будинку (безпосередньо власниками, об’єднанням співвласників, управителем).

Також документом розмежовуються права, обов’язки та відповідальність учасників відносин у сфері житлово-комунальних послуг і визначені точки комерційного обліку комунальних послуг.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, розробники нової версії Закону «Про житлово-комунальні послуги» попрощалися з громадським контролем, безготівковими субсидіями, мінімальними нормами ЖКП і повною забороною на встановлення автономного опалення в окремих квартирах.

 
Коментарі (0)