ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДепутати ухвалили законопроєкт, що забороняє використання азбесту

Депутати ухвалили законопроєкт, що забороняє використання азбесту

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який забороняє використання азбесту в будівництві, альтернатива азбесту є, це більш сучасні та неканцерогенні будівельні матеріали, які збережуть здоров’я
Верховна Рада ухвалила законопроект, який забороняє використання азбесту в будівництві (№ 4142), про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олену Шуляк.
 
"Подекуди проблеми зі здоров’ям українців виникають через так звану "бомбу сповільненої дії", якою є азбест. Його волокна мають форму твердих голок, які під час будівельних чи ремонтних робіт потрапляють до організму та призводять до невиліковних хвороб дихальних шляхів. Саме тому ми заборонили азбест та вироби й матеріали із його вмістом", - заявила Олена Шуляк.
 
Вона запевнила, що альтернатива азбесту є, це більш сучасні та неканцерогенні будівельні матеріали, які збережуть здоров’я і будівельників, і мешканців новобудов.
 

"Україна купувала азбест в росії та Казахстані. Саме лобі з цих країн, яке працювало у "високих кабінетах", досі не дозволяло заборонити азбест в Україні. Але нарешті Україна позбудеться небезпечного для здоров’я радянського будівельного спадку", - резюмувала Шуляк. 

 
Коментарі (0)