ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВДепутати зареєстрували законопроект про заборону в Україні пластикових пакетів

Депутати зареєстрували законопроект про заборону в Україні пластикових пакетів

Група депутатів Верховної ради зареєструвала законопроект №9507 «Про зменшення кількості окремих видів відходів з поліетилену в цивільному обігу»
У понеділок, 28 січня група депутатів Верховної ради зареєструвала законопроект №9507 «Про зменшення кількості окремих видів відходів з поліетилену в цивільному обігу», який запровадить обмеження щодо використання пластикових пакетів в Україні. 
 
Законопроект визначає правові та організаційні заходи, спрямовані на зменшення обсягу відходів з поліетилену шляхом скорочення використання окремих видів продукції з поліетилену, а також встановлює порядок дій державних органів та уповноважених осіб у цій сфері.
 
Згідно проекту закону пропонується:
  • Заборонити надання поліетиленових пакетів на безоплатній основі з 1 січня 2021 року.
  • Заборонити реалізацію поліетиленових пакетів з товщиною стінки до 50 мікрон з 1 січня 2022 року.
  • Ввести обов’язкову сертифікацію пакетів на придатність до біорозкладу (для біорозкладних пакетів) у відповідності до національних стандартів з 1 січня 2021 року.
Законопроектом передбачені виключення з гігієнічних міркувань. 
 

Заборона не розповсюджується на надлегкі пластикові пакети з товщиною стінки до 15 мікрон та розмірами 225мм*345мм*450мм, що використовуються для м’яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою. 

 
Коментарі (0)