ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДепутати зберуться на позачергову сесію: розглянуть питання зниження цін на електрику

Депутати зберуться на позачергову сесію: розглянуть питання зниження цін на електрику

Дмитро Разумков підписав розпорядження про позачергові засідання парламенту на сьогодні, 13 квітня, в ході якого планується розглянути низку невідкладних заходів, які стосуються "скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв"
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про позачергові засідання парламенту на сьогодні, 13 квітня, в ході якого планується розглянути низку невідкладних заходів, які стосуються "скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв", врегулювання окремих проблемних питань у сфері житлово-комунальних послуг, зниження цін на електроенергію та інші. 
 
Розпорядження про позачергове засідання опубліковано на сайті Верховної Ради.
 
Засідання скликають на вимогу 153 нардепів та має початись сьогодні о 17:30. 
 
Парламентарі планують розглянути такі питання:
 
- проект постанови про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год (реєстр. № 4590 від 14 січня 2021 року);
 
- проект постанови про звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування "необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв" та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії (реєстр. № 4609, від 18 січня 2021 року);
 
- проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері метрології, надання житлово-комунальних послуг та захисту прав споживачів (реєстр. № 4576, від 6 січня 2021 року);
 
- проект постанови Верховної Ради про звернення до Кабінету міністрів щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу (реєстр. № 4587, від 13 січня 2021 року).
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів скасував з 1 січня 2021 року пільговий тариф 90 коп./кВт*год на перші 100 кВт для побутових споживачів.
 
Так, з 1 січня 2021 р весь обсяг спожитої електроенергії побутові споживачі оплачують  за єдиним тарифом ─ 1,68 грн / кВт*год.
 

У Кабміні запевняють, що навіть після підвищення ціни приблизно вдвічі нижче реальних ринкових цін на електричну енергію. 

 
Коментарі (0)