ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержава буде вимагати назад будь-які соцвиплати, нараховані неправомірно - Мінсоцполітики

Держава буде вимагати назад будь-які соцвиплати, нараховані неправомірно - Мінсоцполітики

У Міністерстві повідомили, що українців чекають масштабні перевірки, мета яких - залишити соціальні виплати громадянам дійсно їх потребують.
Держава може зажадати назад будь-які соцвиплати, нараховані неправомірно, про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.
 
У Міністерстві повідомили, що українців чекають масштабні перевірки, мета яких - залишити соціальні виплати громадянам дійсно їх потребують.
 
Відомо, що в 2019 році вже проводилася окрема перевірка правомірності надання одного виду соцдопомоги, а саме виплат малозабезпеченим сім'ям. Як виявилося, українці неправомірно отримали таких виплат на більш ніж 33 мільйони гривень. Так, половина з цієї суми було повернуто в бюджет.
 
При цьому, найчастіше приводом для позбавлення виплат ставало: неповне декларування нерухомості, покупка автомобілів, приховування зайнятості і доходів і т.п.
 
Зараз же перевірка одержувачів соцвиплат, а також субсидій відбувається по ризик-орієнтованого підходу, тобто перевіряти будуть громадян, що мають високий рівень ризику порушень.
 
Нагадаємо, що пенсіонери мають право отримувати соціальну допомогу по догляду за собою вдома. Дана послуга доступна всім, хто не може обслужити себе і потребує постійної допомоги.
 

У Міністерстві соціальної політики послуга надається по місцем проживання пенсіонерів протягом дня на постійній основі, тимчасової і періодичної. 

 
Коментарі (0)