ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДержава пліч-о-пліч іде з громадянами до дешевого житла

Держава пліч-о-пліч іде з громадянами до дешевого житла

Держава має стати ключовим гравцем у будівництві та партнером громадян у вирішенні проблеми забезпечення житлом.

Таку думку висловив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час відкриття виставкового форуму «Доступне житло»: від держави для людини, від ідеї до квартири», який розпочав свою роботу 20 серпня в Українському домі, - інформує прес-служба Мінрегіону.

«Держава буде одним із ключових гравців на ринку житлового будівництва. Щоб громадяни зрозуміли, навіщо це, і як це буде реалізовано, сьогодні відбувається один із перших кроків, для того, щоб збалансувати попит і пропозицію. Всі, хто бажає, протягом трьох днів роботи форуму зможуть особисто побачити і переконатися, як саме працює запропонований Президентом механізм здешевлення іпотеки», – акцентував Анатолій Близнюк.

Станом на 17 серпня вже 11, 7 тис. громадян висловили бажання отримати здешевлену іпотеку. Забудовники пропонують для придбання 11,9 тис. квартир у 270 житлових будинках. З початку реалізації соціальної ініціативи Президента вже укладено 250 компенсаційних договорів, за останній тиждень їхня кількість збільшилася на 44 одиниці. За минулий тиждень банки видали 46 кредитів, загалом їх уже 248 і їхня кількість майже зрівнялася із кількістю компенсаційних договорів. Надані кредити профінансовані банками в обсязі 59,9 млн грн.

У столиці з моменту старту програми укладено вже 86 договорів та надано стільки ж кредитів. За минулий тиждень нові договори уклали з 19 киянами та ще стільком же видали кредити. Бажання поліпшити житлові умови висловили 1,4 тис. жителів столиці.

Так виглядає кількість укладених договорів у розрізі регіонів: Київ – 86; Севастополь – 8; Харківська область – 21; Сумська область – 20; Полтавська область – 15; Хмельницька область – 13; Вінницька область – 12; Чернігівська область – 11; Волинська, Закарпатська, Львівська, Одеська, Рівненська та Черкаська області – по 6; Івано-Франківська, Житомирська та Запорізька області – по 1 договору.

У Харківській області виданий 21 кредит (на суму понад 4,5  млн грн), 19 кредитів у Сумській (2,9 млн грн), 15 у Полтавській (2,1 млн грн), 13 у Хмельницькій області, 12 у Вінницькій області, 11 у Чернігівській, у Севастополі – 8, по 6 у Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській, Рівненській та Черкаській областях, у Донецькій, Івано-Франківській та Миколаївській областях – по 5, по 3 кредити в Автономній Республіці Крим та в Київській області, 2 – в Херсонській області, по 1 кредиту в рамках програми видали у Житомирській, Запорізькій та Чернівецькій областях.

На 17 серпня не укладено жодного договору та не видано жодного кредиту на Кіровоградщині, Луганщині, Тернопільщині.

Триває виконання інших програм, які реалізуються за державної підтримки в рамках соціальних ініціатив Президента України і спрямовані на забезпечення житлом різних категорій громадян. На сьогодні вже укладені 230 договорів на будівництво доступного житла на умовах оплати державою 30% його вартості. Надані 171 пільговий кредит у рамках програми молодіжного житлового кредитування. Державною іпотечною установою профінансовані 537 кредитів.

Таким чином, разом по згаданих житлових програмах профінансоване придбання 1,2 тис. квартир, причому за останній тиждень ця кількість зросла на 70 громадян.

 
Коментарі (2)
Андрій Осадчий
21 Серпня 2012 p. 11:49
Чому ніхто не повідомляє, скільки громадян реально отримали компнсації за іпотечні відсотки???
Dmytro
22 Серпня 2012 p. 12:30

"З початку реалізації соціальної ініціативи Президента вже укладено 250 компенсаційних договорів, за останній тиждень їхня кількість збільшилася на 44 одиниці. За минулий тиждень банки видали 46 кредитів, загалом їх уже 248 і їхня кількість майже зрівнялася із кількістю компенсаційних договорів. Надані кредити профінансовані банками в обсязі 59,9 млн грн."