ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДержава побудує дешеве житло для здачі в оренду

Держава побудує дешеве житло для здачі в оренду

Уряд має намір будувати житло для здачі в оренду. Реалізація проекту розпочнеться через кілька місяців, а перші будинки можуть з’явитися вже через півтора роки.

Уряд планує будувати житло для подальшої здачі в оренду. Чиновники впевнені, що це сприятиме вирішенню питання забезпечення громадян житлом.  Крім цього будувати будинки будуть у відповідності до кращих світових практик з енергоефективності. Про це повідомив замісник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Роман Абрамовський, передає прес-служба відомства.

«Проект, який ми розробляємо, і який вже має певну ступінь готовності, принаймні на папері, передбачає будівництво державного пулу орендного житла. Ми опрацювали приклади будівництва такого виду житла в Європі, США, ми вивчили досвід, і я можу сказати, що в Німеччині – 60% житла – це житло, яке здається в оренду», - зазначив Роман Абрамовський.

Фінансуватиметься проект державного орендного житла за рахунок держбюджету та інвестиційних коштів.

«Будівництво такого житла відбуватиметься як за рахунок державного бюджету, так і за рахунок інвестицій. Ми хочемо запустити механізм, і не дискредитувати саму ідею а ні високою ціною, а ні її змінами, а ні якимись іншими непрозорими умовами. Такий підхід – запорука довіри з боку людей та інвесторів», - зауважив замміністра.

Крім цього чиновник зауважив, що цінова політика орендного житла від держави буде доступною для громадян. Розпочати реалізацію проекту планують в кінці літа, а перші будинки можуть з’явитися вже через півтора роки.

«Оптимістичні строки запуску проекту – кінець літа. До цього часу буде підготовлена необхідна нормативна база, яка захистить інтереси як орендатора, так і орендодавця – вона вже майже розроблена. Перші такі будинки можуть з’явитися вже через півтора роки», - повідомив пан Абрамовський.

Також будівництво державного орендного житла розроблять максимально привабливим для інвесторів. Хоча і планується часткова підтримка від влади – державні програми такі як 70 на 30 та пільгових кредитів для молоді.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, столична влада вирішила проконтролювати виконання свого рішення забудовником про припинення незаконного будівництва у одному із столичних районів. Після опрацювання профільними спеціалістами всіх матеріалів – буде вирішено подальшу долю недобудови.

 
Коментарі (0)