ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержава позичила більше мільярда на оплату електрики

Держава позичила більше мільярда на оплату електрики

«Енергоринок» позичив у держави більше мільярда гривень для здійснення розрахунків з енергогенеруючими компаніями. Так останні зможуть розрахуватись із вугільними підприємствами.

Державне підприємство «Енергоринок» уклало угоду з АТ «Ощадбанк» щодо відкриття 6 відновлювальних кредитів на загальну суму 1,3 млрд грн. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Таким чином, ДП «Еенергоринок» зможе провести розрахунки з енергогенеруючими компаніями, аби ті могли повністю розрахуватися з вугільними підприємствами.

Зокрема, річний кредит в розмірі 800 млн грн. візьмуть під 24,4% річних. Вартість угоди становить 195,50 млн грн.

Окрім того, 5 річних кредитів по 100 млн грн. також оформлять під 24,4% річних. Їхнє обслуговування в сумі коштуватиме 122 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку проведе заходи з підвищення енергоефективності у восьми містах в рамках проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». Загальна вартість робіт складатиме 300 млн дол.

 
Коментарі (0)