ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержава простимулює заміщення газу на півмільярда гривень

Держава простимулює заміщення газу на півмільярда гривень

На тарифне стимулювання заміщення газу у 2015 році буде спрямовано півмільярда гривень. Така сума передбачена у Державному бюджеті України на 2015 рік.

Державним бюджетом на 2015 рік передбачено спрямування 500 млн грн. на компенсацію різниці в тарифах на виробництво теплової енергії для населення на теплогенеруючих установках (крім теплоелектроцентралей, теплоелектростанцій і атомних електростанцій) з використанням будь-яких видів палива та енергії, крім природного газу. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі уряду.

«Мова йде про надання державою компенсації між економічно обґрунтованим тарифом на виробництво теплової енергії з будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу) і збитковим тарифом на виробництво теплової енергії на таких же теплогенеруючих установках для потреб населення», – йдеться повідомленні.
 
Нагадаємо, зазначений механізм стимулювання об’єктів теплоенергетики до переходу на використання альтернативних видів палива був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 09.07.14 р. № 293 «Про стимулювання заміщення природного газу у сфері теплопостачання».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з початку жовтня до сьогодні українцям надали більше 1.5 тис. кредитів на придбання «негазових» котлів. Найбільш популярними серед громадян є твердопаливні котли.
 
Коментарі (0)