ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Українці ринулись купувати «негазові» котли

Українці ринулись купувати «негазові» котли

З початку жовтня до сьогодні українцям надали більше півтори тисячі кредитів на придбання «негазових» котлів. Найбільш популярними серед громадян є твердопаливні котли.

Влада на сьогодні  надала населенню 1600 кредитів на придбання котлів, починаючи із жовтня минулого року, які працюють на альтернативних видах палива. Найбільшою популярністю серед населення користуються твердопаливні котли. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Населення України  активно користується державною допомогою у придбанні котлів, які працюють на альтернативному природному газу паливі», - йдеться у повідомленні.

Лідерами за кількістю наданих кредитів є Львівська, Сумська, Черкаська, Тернопільська області.

Нагадаємо, з жовтня 2014 року в Україні діє Урядова програма відшкодування частини суми кредиту на придбання твердопаливного або електричного котла. Вона передбачає механізм стимулювання населення до переходу на використання альтернативних видів палива, за яким громадянин отримує кредит на придбання «негазового котла», а 20% тіла кредиту громадянину компенсує держава.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна намагається обігріватися без газу: у Хмельницькій області відкрито першу котельню, яка працює на солом’яних пелетах.

 
Коментарі (0)