ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГДержава «роздає» субсидії на сплату ЖКП

Держава «роздає» субсидії на сплату ЖКП

Держава не може допомогти усім й відразу з оплатою ЖКП. Проте, кожна родина, яка потребує фінансової підтримки, отримає свою субсидію. Принаймні, відповідну обіцянку дали в Мінсоцполітики.

Вчорашнє засідання уряду чиновники присвятили виключно соціальним питанням. Зокрема, Міністри говорили про надання субсидій і компенсацій з оплати ЖКП. Окрім того, урядовці торкнулися теми фінансової допомоги учасникам АТО та вимушеним переселенцям, обговорили проблеми медичної галузі. 

Прем’єр-Міністр Арсеній Яценюк зізнався, що «всім і одразу» держава допомагати не зможе.  «Я буду відверто говорити – у нас немає можливості допомогти всім і одразу. Але після сьогоднішнього засідання уряду ми зробимо третій етап допомоги найбільш малозабезпеченим, щоб максимально скомпенсувати ті втрати, які люди можуть понести від змін цін, тарифів», – сказав пан Яценюк.
 
Слова Прем’єра доповнила Міністр соціальної політики Людмила Денісова. Вона нагадала про ті компенсатори, які зараз працюють у державі, щоб підтримати громадян в умовах підвищення цін і тарифів на ЖКП. Також голова Мінсоцполітики поскаржилася, що наразі лише 4,5 тис. сімей звернулися задля надання компенсацій. Пані Денісова аргументувала це тим, що «ще опалювального сезону немає, а 98% сімей у нас платять, коли опалювальний сезон вже є».
 
«Ми очікуємо, що як тільки рахуночки вони отримають, вони прийдуть до нас, звернуться за такою допомогою і ми їм, безумовно, забезпечимо. Процедура дуже проста, всі документи, всі статусні документи, які потрібно отримати в житлово-комунальних конторах, ми отримуємо самі через управління соцзахисту, через їх запити. Ця допомога буде направлена на підприємства, які є постачальниками цих послуг. Тобто родина зобов’язується платити свій обов’язків платіж, а ми зобов’язуємося перераховувати цю різницю нашим підприємствам. Це перша програма, яка зараз діє вже з 1 липня», – сказала пані Денісова.
 
 
Від сьогодні,  1 жовтня, змінено порядок призначення житлових субсидій. Він також буде підтримувати 1,6 млн сімей, це буде збільшення практично на 600 тис. сімей, які б отримували їх за раніше діючим порядком. 
 
«У чому різниця старого і нового порядку? Кожна родина отримає свою субсидію, кожній родині буде нараховано обов’язковий платіж, який вона повинна зробити залежно від свого доходу», – пояснили голова Мінсоцполітики.
 
Як отримати субсидію, або компенсацію за оплату ЖКП – читайте в роз’ясненні «України Комунальної».
 
Коментарі (0)