ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержава розпочала фінансування об'єднаних територіальних громад

Держава розпочала фінансування об'єднаних територіальних громад

Об'єднані громади, які об'єдналися в минулому році почали реалізацію інфраструктурних проектів за підтримки держави та отримають грошову допомогу для розвитку інфраструктури.

Громади, які вирішили об'єднатися ще в минулому році отримали субвенцію від держави на реалізацію інфраструктурних проектів. Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В'ячеслав Негода. Цю інформацію він повідомив на відкритті засідання комісії з розгляду поданих об’єднаними громадами заявок на інфраструктурні проекти, які можуть реалізовуватися за кошти субвенції з державного бюджету.

"До нас надходить усе більше інформації від об’єднаних громад про початок реалізації інфраструктурних проектів за кошти державної субвенції. Відповідні заявки ми затверджували ще декілька тижнів тому, і вже зараз у містах і селах об’єднаних громад почалися реальні роботи: ремонти доріг, освітлення вулиць, будівництво водогонів, оснащення ЦНАПів тощо. Очікуємо, що процес подачі заявок і розробки проектів значно пожвавиться, бо досягнення колег ще більше підбадьорюють громади, які дещо забарилися з використанням коштів субвенції. А таких, на жаль, ще багато", - заявив В’ячеслав Негода.

За рахунок державної субвенції  буде реалізовано 99 проектів, загальна сума яких становитиме 65 млн грн.

Так, за останній рік Мінрегіон отримав близько 632 проектних заявок від 116 об’єднаних громад на суму 598 млн грн. Проте на сьогодні комісією погоджено лише 506 проектних заявок. 

 Вінницька, Закарпатська , Миколаївська, Сумська, Луганська, Дніпропетровська, Херсонська, Чернівецька та Львівська області лідирують за кількістю поданих проектних заявок.

Як раніше повідомлялося, у 2016 році на розвиток інфраструктури  з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам передбачено фінансову допомогу на суму 1 млрд. грн. Кошти субвенції будуть розподіленіміж 159 об’єднаними громадами від кількості сільського населення і площі громади.

 

 
Коментарі (0)