ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУряд обіцяє розрахуватися за «Доступне житло»

Уряд обіцяє розрахуватися за «Доступне житло»

Мінрегіон запропонував новий механізм відшкодування вкладів учасників Програми «Доступне житло». Законопроект передбачає компенсувати 22 млн грн.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ запропонувало механізм відшкодування учасникам Програми доступного житла на  2010-2017 років (30/70) кошти за банківськими вкладами. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Наразі через неплатоспроможність певних банків, частина учасників Програми залишаються без відшкодування за вкладами. З них 188 вкладів перевищують граничну суму компенсації, що здійснює Фонд гарантування вкладів. Наразі Фонд передбачає відшкодування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами в межах 200 тисяч грн. «Однак за вкладами, що перевищують цю суму, можливості їх відшкодування немає. Загальна сума перевищення  складає  22,2 мільйони гривень», – йдеться в повідомленні.

Міністерство розробило законопроект, яким пропонується внести відповідні зміни  до державного бюджету на 2014 рік, щоб люди отримали свої кошти в повному обсязі. Зокрема, в Департаменті зазначили, що суть запропонованих змін - спрямувати 22,2 млн. гривень на фінансування відшкодування учасникам Програми доступного житла коштів за банківськими вкладами, що перевищують граничний розмір відшкодування коштів Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», за держпрограмою будівництва доступного житла на 2010-2017 роки, яка працює за механізмом 30% на 70%, минулого року було укладено 890 договорів на суму 99 млн грн.
 
Коментарі (0)