ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняДержава відшкодує харків'янам 80% «теплих» кредитів

Держава відшкодує харків'янам 80% «теплих» кредитів

ОСББ можуть отримати потрійну компенсацію: з держбюджету – 40% суми кредиту, з обласного бюджету – 20%, а з міського – ще 20%.

ОСББ міста Харкова зможуть розраховувати на найбільшу державну фінансову допомогу на утеплення, а саме - відшкодування 80% суми кредиту, залученого на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирному будинку.

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності.

«ОСББ та ЖБК м. Харкова можна привітати, адже вони фактично першими виграли своєрідний «джекпот». Прийнявши рішення утеплити будинок, обравши необхідні енергоефективні матеріали та оформивши «теплий» кредит, такі ОСББ можуть отримати потрійну компенсацію: з держбюджету – 40% суми кредиту, з обласного бюджету – 20%, а з міського – ще 20%. Отже, разом 80%-ве відшкодування суми «теплого» кредиту», - пояснює Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Савчук також наголосив, що  Харків став ідеальним прикладом тісної та ефективної співпраці різних гілок влади - Уряду, обласної та міської ради - у напрямку підвищення енергоефективності.

«Ситуація в Харкові красномовно вчергове доводить, що пільгові кредити на утеплення – це не ярмо. Навпаки, основне фінансове навантаження бере на себе Держава. Таким чином, реалізується механізм співфінансування, тобто залучення коштів з різних джерел на корисну ціль – широке впровадження енергоефективних заходів, утеплення будинків, зменшення українськими сім'ями споживання енергоресурсів та заощадження на комунальних платежах», - роз’яснює він.

Варто нагадати, що нещодавно, 14 вересня 2016 року, Харківська міська рада затвердила Програму часткового відшкодування суми кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК м. Харкова на впровадження енергозберігаючих заходів на 2016-2020 роки. Також прийнято і порядок використання бюджетних коштів за цією програмою. На її реалізацію у 2016 році планується виділити 200 тис. грн.

Що ж стосується обласної програми здешевлення «теплих» кредитів, то вона запрацювала на повну силу ще влітку цього року. ОСББ отримують з бюджету Харківської області компенсацію 20% суми кредиту, залученого на енергоефективні матеріали та обладнання.

 

 
Коментарі (0)