ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїДержава втратила мільйони через незаконний газовидобуток

Держава втратила мільйони через незаконний газовидобуток

Через незаконне видобування газу на Харківщині держава втратила понад 10 млн грн. Хід досудового розслідування перебуває на контролі місцевої прокуратури.

Одне з підприємств Харківщини незаконно видобувало газ. Це призвело до нанесення державі збитків на загальну суму понад 10 млн грн, - зазначають у прес-службі Генеральної прокуратури.

«За наслідками організованих прокуратурою Харківської області перевірок додержання вимог Кодексу України про надра, Закону України «Про нафту та газ», іншого законодавства у галузі гірничих відносин виявлено факт незаконного видобування вуглеводневої сировини» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зауважується, що всупереч вимогам ст. ст. 17, 19 КУ про надра, службовими особами товариства з обмеженою відповідальністю у період з серпня по листопад 2012 року за відсутності необхідної дозвільної документації (акту гірничого відводу) здійснено видобування та реалізацію 2,97 млн куб м природного газу.

«У результаті незаконних дій посадових осіб вказаного товариства інтересам держави спричинено збитки на загальну суму 10,4 млн грн» - наголошується у повідомленні.

Тож, Харківська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області.

 
Коментарі (0)